Alapítás és a REALationships World Café

Október 9-én izgatottan készülődtek a Youth and Students for Peace Hungary tagjai az aznap esti alapító ünnepségre és egyben az első WorldCafé beszélgetésükre – klasszikus 2020-as stílusban, Zoom-on keresztül. Az IAYSP európai szintű vezetői, Hassinen Jeong-Hye és férje, Antto, valamint Makkonen Jonathan üdvözlő szavai után hivatalosan is bejelentették a Youth and Students for Peace Hungary megalakulását.

A már hónapok óta esedékes, ám a COVID-19 világjárvány miatt elnapolt rendezvény az egyik első mérföldkő volt a YSP Hungary előtt álló hosszú úton. A szervezet magyarországi ágának alapítását márciusban véglegesítették. A nyár online tartalmakban bővelkedett, blogposztok formájában. Az új tanév azonban új lendületet is hozott magával, így szeptember 25-én élőben is (megfelelő óvintézkedésekkel) találkozhattak az érdeklődők a szervezettel egy élményfestés során. Erről bővebben itt olvashattok.

A második nyilvános rendezvényt azonban biztonságosabbnak ítéltük virtuálisan megtartani. 

Az eseményt  Hassinen Jeong-Hye, az európai IAYSP vezetője nyitotta, őt követte Nanys Jaqueline, a magyar ág társelnöke, és Makkonen Jonathan, a németországi IAYSP vezetője.

Az alapító ünnepséggel egybekapcsolt World Café beszélgetés témájaként a REALationships nevet kapta. Az est során a mintegy 17 fiatal az emberi kapcsolatok 3 választott területét, a családot, a barátságokat és a párkapcsolatot térképezte fel csoportos beszélgetés keretében, ahol mindenki teret kapott, hogy megossza gondolatait és tapasztalatait. Az eseményről képeket az Instagram oldalunkon találhattok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük