Élményfestés önmagunk középpontja felé

Különleges élményben lehetett részük a jelenlévőknek a Youth and Students for Peace – Hungary élményfestés eseményén. Ez ráadásul egy első élmény is volt, hiszen ezzel valósult meg a szervezet első hivatalos eseménye.

Egy rendkívül kreatív estét tölthettek együtt szeptemberben a jelenlévők az IAYSP Hungary élményfestéses eseményén. A programon résztvevők Pusztai Anna vezetésével a festés közben reflektáltak saját magukra és a másokkal való kapcsolatukra. 

Az élményfestés meditációval kezdődött, hogy mindenki rá tudjon hangolódni a festésre. Ezután következett maga az alkotási folyamat, amelynek során párokban, majd egyénileg is festettek a résztvevők – „a munka” mindkét része más-más élménnyel gazdagította az embereket. 

Az élményfestés különlegessége az volt, hogy nem a megszokott módon kellett festeni, hanem ki kellett lépni a komfortzónákból. A páros festés során a párok tagjai egymás festményébe nyúltak bele kézzel, hogy belevigyék saját gondolataikat is. Az egyéni munka során pedig a résztvevőknek a lelkiállapotukat kellett papírra vetniük a festés segítségével. Itt külön ábrázolhatták a rossznak tartott tulajdonságaikat és az általuk tökéletesnek ítélt belső képet. 

A program közben egyben ismerkedhettek is az asztalnál együtt ülők, miközben együtt alkottak.

Az este utolsó állomásaként az egyéni képekről oszthatták meg a gondolataikat a résztvevők, hogy mit jelentett számukra az, amit a papírra vetettek a festékek segítségével. Nagyon érdekes, egyben tanulságos is volt belepillantani az emberek lelkébe, miközben elmesélték, mi és miért szerepel a rajzukon. Az eseményről további részleteket ittláthattok.

Bár a koronavírus egyelőre gátat szab a személyes programoknak, nem csüggednek a YSP Hungary tagjai. Már várják a következő közös programot, ahol akár új dolgokat alkothatnak, és tovább építhetik a kapcsolataikat egymással, és új emberekkel is.

1 thought on “Élményfestés önmagunk középpontja felé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük