Vigyázz, Kész, Start!

Ahogy számoljuk az órákat a Peace Designer Szeminárium kezdetéig, nézzük át, mire számíthatunk a következő hetekben.

Két gimnázium 50 lelkes diákja jelentkezett, hogy a program keretében megismerjék az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait, tanuljanak magáról a fenntarthatóságról és hasznos készségeket sajátítsanak el a projekttervezés valamint a projekt-prezentációk területén.

A PD első évadának első részében, ami november 10-től december 20-ig tart, három előadásra kerül majd sor:

 

1

 

Ismerkedés a YSP-vel és az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival – ahol a résztvevők megismerhetik a szervezőket, a YSP értékeit és programjait, valamint egyből bele is vágunk a fejtágításba és tanulhatnak a fenntartható fejlődésről és hogy mire érdemes figyelni ha valaki tenni akar érte.

 

2

 

Az ENSZ alapításának célja egy békésebb világ megteremtése, de mára már annyit hallani a “világbéke” szót, hogy nem sok tartalmat kapcsolunk hozzá. Ezen az alkalmon a résztvevők lehetőséget kapnak kibontani kicsit a fogalmat, közösen megtölteni tartalommal és lassan belepillanthatnak a problémák feltárásának és megoldásának módszereibe.

 

3

 

Nincsenek egyszerű megoldások bonyolult problémákra. A harmadik alkalommal tehát a résztvevők arról tanulnak majd, hogyan találják meg egy probléma gyökerét és hogyan alakítsák ötleteiket stratégiákká a konkrét megoldáshoz. Itt már elkezdődik a csapatok saját projektjeinek megalapozása.

 

Az év végét Jason Sparks ENSZ ifjúsági küldött előadása zárja, aki beszél majd a fenntartható fejlődésről, saját munkájáról annak előmozdítása érdekében és saját tapasztalatairól ENSZ ifjúsági küldöttként.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük