Projektek a fenntartható fejlődésért

A 2015-ös ENSZ-csúcstalálkozón a világ vezetői elkötelezték magukat, hogy „véget vetnek a szegénységnek, megküzdenek a klímaváltozással és harcolnak az igazságtalanság ellen. A 2030-as fenntartható fejlődési keretrendszer egy jobb jövőt kínál bolygónk egészének és emberek milliárdjainak világszerte.

A 193 ország által egyhangúlag elfogadott 17 fenntartható fejlődési cél (SDG-k) a fejlődés új egyetemes mércéjét állította fel annak biztosításával, hogy senkit sem hagynak magára.” (Forrás: link)

Eltökéltük, hogy mi is hozzájárulunk ezen alapvető célok megvalósításához Magyarországon és nemzetközi szinten is. Projektjeinkkel a fenntartható fejlődés kihívásaira és nehézségeire, ugyanakkor számtalan előnyére is fel akarjuk hívni a figyelmet, hogy a fiatalok, a jövő vezetői, készek legyenek felelősséget vállalni a világért, amiben élünk, és minden lépésükkel tudatosan formálni azt. 

Erre alkottuk meg a “Peace Designer” szemináriumokat, amik teret adnak a jelentkezők számára, hogy ezeket a célokat megvalósítsák a saját életükben. És nem lesznek egyedül, mert ott leszünk, hogy együtt végighaladjunk a tervezés lépésein. Csak egy ötlet és jó terv kell, no meg persze egy jó kis csapat, hogy elkezdjük formálni a jövőt.

 

Az SDG-ról olvass többet itt.

 

 

 

Peace Designer születik

3 hónap után véget ért a Peace Designer program. Mit tanultunk? Ha követtetek minket az ...

Le a szlogenekkel, nézzük a tényeket!

A PDT első előadásán a felelősségvállalás és a fenntartható fejlődés, mint realitás került előtérbe. Az ...

Vigyázz, Kész, Start!

Ahogy számoljuk az órákat a Peace Designer Szeminárium kezdetéig, nézzük át, mire számíthatunk a következő ...