Peace Designer születik

  3 hónap után véget ért a Peace Designer program. Mit tanultunk?

 

Ha követtetek minket az utóbbi hónapokban, olvashattatok a “PDT” vagy Peace Designer szeminárium első szárnybontogatásairól. Az előadássorozat novemberben kezdődött, és február közepén zárult le egy rendhagyó alkalommal, amin a kialakult 4-5 fős diákcsapatok projekttervek bemutatásával mérték össze a program során elsajátított tudásukat és képességeiket a fenntartható fejlődés, problémamegoldás és csapatmunka témakörében. A hét versenyző közül két nyertes csapat került ki, a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, a Városmajori Gimnázium és a YSP Hungary támogatásával.

Mindkét iskolából egy nyertest választott a zsűri, előre megállapított pontozási rendszer alapján.

Az egyik első helyezettünk, a Xántus János Gimnázium Not Mean Just Green című terve szelektív hulladékgyűjtők elhelyezését indítványozta az iskolában, ahol eddig ebben hiány mutatkozott. A projekt megálmodói Bánfai Bogi, Hideg Anna, Kotálik Panna, Pituk Laura és Tran Anna. 

A Városmajori Gimnázium nyertese a FeedBack nevű projekt volt, ami az iskola menzáján keletkező ételfeleslegre hívta fel a figyelmet, egyúttal előállva egy lehetséges megoldással az elosztásra, ezáltal csökkentve a kidobott mennyiséget. A csapat tagjai Radzik Réka, Pásztory Sára, Szabó Flóra és Tamás Anita. Mindkét csapat 20.000 forint értékű díjat kap a terv megvalósítására.

Ezzel le is zártuk a program első felvonását, de reméljük, hogy diákjainkat jövőre újra láthatjuk nemzetközi eseményeken, vagy a következő szemináriumon, akár már maguk is mentor szerepben.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük