Beszéljünk a boldogságról

A tavasz érkeztével a nemzetközi YSP Európa-szerte a következő kérdésre fókuszált: mit jelent a boldogság egy világjárvány közepette? Az IAYSP négy kulcsszava – Responsibility, Integrity, Service és Empathy – köré csoportosulva két márciusi esemény a mentális egészségről és a boldogságról szólt.

Az első a március 6-i “Éljük túl a világjárványt, és maradjunk észnél” panelbeszélgetés volt, ahol négy pszichológus szakértő mutatta be munkáját és válaszolt a közönség kérdéseire, köztük Juhász Bettina a Mélylevegő Projekttől. Mind a négy beszélő kiemelte, milyen sokat tehetünk a mentális egészségünkért a hozzáállásunkkal, és hogy normális (és nem megoldhatatlan) hangulatingadozásokkal küzdeni. A Mélylevegő Projekt egy magyar online kezdeményezés, melynek célja a hangulatzavarokat övező stigma eltörlése, és a fiatalok szakszerű tájékoztatása azokról. Rajzos infografikákat és további információkat olvashattok Facebook és Instagram oldalukon.

Március 20-án a nemzetközi Boldogság Világnapját online műsorsorozattal ünnepeltük. A beérkezett videók között voltak beszámolók, zenés-táncos fellépések és személyes történetek egyaránt. Az egyik beszélő az AMIGOS jótékonysági szervezet önkéntese, Harazin Regina volt, aki kórházba került beteg gyermekek oktatásáért és boldogságáért dolgozik. Az alapító, Fábián Sára személyes gyermekkori élménye után indult a szervezet egy baráti csoportként, ma már közel 170 egyetemista önkéntes csal mosolyt a gyógyuló gyerekek arcára. 

A program másik előadója Jonathan Makkonen, családi coach a mostani helyzet nehézségeihez kapcsolódóan mondta: „Az igazi felszabadulást nem az jelenti a nehéz pillanatokban, hogy mindig pozitívak próbálunk lenni, igazából arról szól, hogy őszinték vagyunk önmagunkkal, és empatikusak a saját helyzetünkkel… Ha empatikusak vagyunk önmagunkkal sokkal elérhetőbbekké válunk mások számára, és képesek leszünk jobban szeretni és megbecsülni a körülöttünk lévőket is.”

Április 2-án, szombaton lezajlott a Youth Heroes Award hivatalos átadója. E díj olyan fiatalok kitüntetését jelenti, akik az utóbbi évben nemzeti szinten hozzájárultak környezetük jobbátételéhez, és ezáltal példamutató magatartást tanúsítottak. A hat díjazott, Dadastone Ipoma, Ing. Katerina Sokolova, Dr. Jason Sparks, Mgr. Jan Gregor, Nicolay Kelesh, and Dr. Suad Mohamed röviden beszámolt munkájáról.

Ha a jövőben szeretnél értesülni ehhez hasonló eseményekről, kövesd az IAYSP Europe Facebook-oldalát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük