Seek Discomfort, avagy törj át a határaidon!

Három hete otthon…

Yes Theory Budapesten (Instagram)
Yes Theory Budapesten (Instagram)

Az idő csak telik és telik, otthon ragadtunk a koronavírus okozta helyzet miatt, és őszintén, hányszor találtad magad eddig a telefonod előtt, amint épp görgettél le az Instagram vagy a Facebook oldaladon? Vagy hányszor keltél ki az ágyadból jóval a reggeli idő után? Esetleg hány könyvet olvastál el eddig, vagy hány barátoddal, családtagoddal vetted fel a kapcsolatot? Túl sok a kérdés, túl nehezek a válaszok.

Nagyon könnyen belesüppedhetünk egy elkényelmesedett életmódba, de ennek nem feltétlenül kell így lennie. Ahhoz, hogy most is értékesen töltsük el az időnket, érdemes kilépnünk a komfort zónánkból (igen, akkor is lehet, ha négy fal közé szorultunk), hiszen mindig ott történik a legtöbb személyes fejlődés.

Akik talán ennek legnagyobb mesterei, azok Thomas, Matt és Ammar, a három youtube-sztár, akik a Yes Theory név alatt készítenek elképesztő videókat. Előttük minden akadály egy kihívás, amit nyitott, pozitív látásmóddal le tudnak győzni. Elméletük szerint, ha életünket a komfort zónánkon kívül éljük, akkor valódi élményekkel gazdagodunk és folyamatos belső fejlődésen megyünk keresztül, valamint mélyebben megismerjük saját magunkat, másokat, és a körülöttünk lévő világot is. 

Igen, valóban, ezek az emberek a világot járják ahhoz, hogy végre áttörjék a határaikat, ugyanakkor otthon is bőven van lehetőségünk a kényelmetlenből igazi sikert alkotni. Fedezd fel a következő napokban, hetekben, hónapokban mindazt, amiben jobb lehetsz, és tegyél is azért, hogy a potenciálból valódi eredmény szülessen!

Különböző kihívásokat gyűjtöttünk neked össze, mindegyikhez egy-egy sajátos feltétel kapcsolódik. A szabályok egyszerűek, hiszen elég egyet kiválasztani, azt viszont minden nap teljesíteni kell.

Kihívások:

1

Heart of Gold / Arannyal teli szív

Ismerős az a mondás, hogy az étel egyenlő a szeretettel?

Kihívás: válassz egy étkezést (reggeli, ebéd, vacsora) minden nap, és készíts elegendő ételt az egész családod számára

Elég egyszerűnek hangzik, talán három napig még meg sem kottyan ez számukra, de egy idő után már egyre nehezebb újabb és újabb ötletekkel előállni, és valami kreatívat készíteni. Ne aggódj, nyugodtan használd az online vagy offline receptes könyveket, sokat segíthetnek. Töltsd meg családod szívét és hasát örömmel!

2

Mind & Body Unity Master / Lélek & test egységének mestere

Ez most egy kis mozgással fog járni.

Kihívás: minden nap tölts el legalább 20 percet edzéssel és 5-10 percet meditálással

A testmozgás pozitív hatással van a hangulatunkra, a hozzáállásunkra, ennek köszönhetően sokkal éberebbé válhatunk a mindennapokban. Azt ajánljuk, egyik nap tegyél bele mindent, érezd az izzadságcseppeket és az izmaid erőfeszítését, míg másik nap inkább jógázz, végezz nyújtó gyakorlatokat. Majd egy kicsit csendesedj el, kezdj el meditálni, figyelj a légzésedre, és hallgass arra, amit a szíved szeretne mondani.

3

Ice Man / Jégember

Mit jelent ez?

Kihívás: 3 perces hideg vizes fürdő. Minden. Egyes. Nap.

Igen. Jól olvastad. De miért is olyan jó hideg vízzel tusolni? Több pozitív hatása van: megnyugtatja a viszkető bőrt, felébreszt, növeli a vérkeringést, csökkenti az edzés utáni izomfájdalmat, fényesebbé teszi a hajat, és potenciálisan fokozhatja a fogyást. Úgy gondolod, hogy képes lennél rá, de nincs kedved hozzá? Akkor itt az ideje, hogy a másik irányba fordítsd a csapot!

4

Skills to Pay the Bills / Készségek, hogy törlesszünk

Mindig is meg akartál tanulni egy nyelvet, sütni valami finomat, gitározni a barátaidnak, vagy csak érdekel a marketing, a turizmus vagy a földrajz, viszont soha nem volt időd ezeket a készségeket, ismereteket elsajátítani?

Kihívás: kezdj bele egy készség elsajátításába, majd folytasd a gyakorlást minden nap

Bizonyítsd be magadnak, hogy képes vagy a fejlődésre!

5

Family First / Első a család

Egy jó időre össze vagyunk zárva a családtagjainkkal, ugyanakkor sokan nem is igazán töltünk el időt testvéreinkkel vagy szüleinkkel.

Kihívás: minden nap tölts el minőségi időt valamelyik családtagoddal

Társasozzatok, nézzetek együtt filmet, igyatok meg együtt egy kávét, vagy sétáljatok egyet (amíg még legálisan megtehetitek). Próbáld meg jobban megismerni a szüleidet, biztosan van olyan történet, amiről még nem hallottál. A tesóidat se hagyd ki, őket is érdekelheti olyan dolog, amire nem gondoltál volna. Közösségi távolságtartás? Legyen inkább közösségi összetartás (családon belül)!

6

Perfect Order / Tökéletes rend

Tökéletes? Rend?

Kihívás: takarítsd ki a szobádat majd rendezd be úgy, hogy az tökéletes legyen számodra. És ezután? Tartsd fenn ezt a tökéletes rendet (akármit is jelentsen ez számodra) az elkövetkezendő napokban és hetekben is

„Mielőtt uralni akarod az univerzumot, légy képes tökéletesen uralni önmagadat”, mondta Dr. Moon Sun Myung. De mit jelent ez? Ahhoz, hogy valami nagyobb dologért tudj felelősséget vállalni, kezdj először a saját szobáddal. Ha ez már megy, vigyázz a konyha tisztaságára is. Na az már nehezebb falat.

Ha úgy gondolod, hogy ezek a kihívások nem elég nehezek számodra, egyik sem törné át a komfort zónádat, vagy úgy gondolod, többre is képes vagy, itt egy bónusz kihívás:

7

SEEK DISCOMFORT / KERESD A KÉNYELMETLENT

Ez egy elég egyszerű kihívás, mégis a legnehezebb az összes közül.

Kihívás: az összes fenti kihívás teljesítése. Minden. Egyes. Nap.

Válj az időd, a kényelmetlen helyzetek, az életed mesterévé! 

 

Írták: Andranik Karagezian, Sandra Skrodzki

 

Források:

Lindberg, S. (2020). Cold Showers vs. Hot Showers: Which One Is Better? Healthline. URL: https://www.healthline.com/health/cold-shower-vs-hot-shower. Utolsó elérés: 2020.03.30

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük